Loader
x

Marcel Barendse

NAAM?
Marcel Barendse
JARIG OP?
15 juli
WAAR WOON JE?
Leiderdorp
VERTEL JE RADIOVERHAAL…
Als 15-jarige was ik erg nieuwsgierig wie toch die mannetjes uit de radio waren die op de lokale omroep tijdens het huiswerk maken mijn favoriete hits draaiden. Na een bezoek aan de studio was ik al snel besmet met het radiovirus. Uren, weken en maanden oefenen leverde vervolgens mijn gedroomde eigen programma op. Uiteindelijk kon ik professioneel met radio aan de slag als nieuwslezer en belandde ik bij het ANP. Daarnaast heb ik jaren geleden ook een wekelijks programma gemaakt bij 100% NL. En nu mag ik zo nu en dan invallen op Paradise FM.
WELK RADIOSTATION OF DJ BELUISTER JE NOG MEER?
Het radiovirus heeft mij nog steeds niet losgelaten, dus luister ik veel naar andere radiostations en dj’s. Dat doe ik vaak zappend in de auto of met meer rust via internet. Radio 1 en BNR om op de hoogte te blijven van het nieuws, allerlei muziekstations om de kunst af te kijken en ook wel om te horen hoe je de naam van die nieuwe artiest nou eigenlijk uitspreekt. Eigenlijk hoor ik ze bijna allemaal wel eens en met veel plezier.
WELK DRANKJE VIND JE HET ALLERLEKKERST?
Een Polar gaat er altijd wel in, jarenlang was Southern Comfort met cola mijn favoriet in de bar, maar wat ik echt met liters tegelijk kan drinken zijn pakken Yuz, dat rode fruitsap. Puur. Of on the rocks. Als ie maar koud is.
LIEVELINGSETABLISSEMENT OP CURACAO?
De Heeren. In een gezellige drukte bijpraten met vrienden en collega’s met een koel drankje aan de bar tijdens het happy hour en vervolgens een happie eten. Al doe ik dat dan liever buiten de bar, want de airco staat er altijd zo hard te loeien dat je echt even een moment nodig hebt om op te warmen. Een perfecte plaats om te onthaasten, want het eten en de rekening laten nog wel eens op zich wachten…
CHILL PLEK?
Radioverslaafd als ik ben, is dat toch wel de studio van Paradise FM. Lekker in de airco plaatjes draaien, dan kom ik echt tot rust.
WAT IS JE FAVORIETE BEZIGHEID IN HET WEEKEND?
Uitslapen! En dan maar zien hoe de dag zich verder ontvouwt. De kunst is om niet te veel plannen te maken voor je weekend, hoe verleidelijk dat ook mag zijn. Voor je het weet, zijn die twee daagjes alweer om en ben je jezelf alleen maar voorbijgehold. Maar dan moet de nieuwe werkweek nog beginnen. Daar trap ik niet meer in.
WAAR KIJK JE NAAR OP TV?
Ik kijk vooral online naar series, veel handiger dan live, op de momenten dat het mij uitkomt. Een van mijn favorieten is The Newsroom. Maar ook Game of Thrones en comedy’s zoals Modern Family en The Big Bang Theory zijn geweldig om achter elkaar door te kijken.
WIE ZIJN JOUW HELDEN?
Het hechte teamwork van Edwin Evers en zijn ploeg op Radio 538 kijk ik huizenhoog naar op. De sfeer die Gerard Ekdom en Giel Beelen in hun uppie op de radio weten neer te zetten is jaloersmakend en ook de losheid die klinkt bij Rob van Someren of Rick van Velthuysen vind ik inspirerend. Radiohelden zijn het. Maar ook klusjesmensen heb ik hoog zitten. Een plaatje opzetten kan ik wel, maar van echte techniek heb ik geen kaas gegeten. Zonder een automonteur of elektricien was ik nergens in dit leven.
WELKE MUZIEK DRAAI JE THUIS?
Afhankelijk van mijn stemming, maar van alles! Op een lome dag Manu Chao of Jamiroquai, een andere keer laat ik me verrassen door zonder te kijken wat erop staat een oude verzamel-cd op te zetten, soms is het klassiek, dan weer jazz, latin of rock. Eigenlijk is de enige muziek die ik nooit opzet opera. Vooral de moderne variant kan ik echt niet volgen.
FAVORIETE WEBSITE?
Wikipedia, ik kan die site uren afstruinen naar weetjes over welk onderwerp dan ook. En maar doorklikken. Datzelfde doe ik ook op YouTube. Een videoclip opzoeken en dan maar steeds verder door in de suggesties aan de zijkant. Voor ik het weet is mijn avond alweer om.
WAAR GEEF JE JE GELD AAN UIT?
Het liefst aan cd’s, maar toch het meest aan wonen, gas, water, licht en dagelijks brood.
FAVORIETE TIJDSCHRIFT OF BOEK?
Quest, zie Wikipedia. En er liggen nog drie vuistdikke delen van A Song of Fire and Ice op me te wachten, de boeken waarop de tv-serie Game of Thrones gebaseerd is.
WAT VIND JE LEUK AAN CURACAO EN WAT MINDER?
De mensen, de sfeer en het klimaat. De muggen.
WELKE DVD KIJK JE HET LIEFST?
Bottom, the complete series. Lekkere lompe Britse humor, ik kan er geen genoeg van krijgen.WAT VIND JIJ LEKKER ETEN?Indonesisch. Alleen de geur al.
FAVORIETE STAD?
Hoe leuk Willemstad ook is, Leiden blijft toch mijn stad, juh.