Loader
x

Eelze de Jong

Al meer dan 7 jaar werkzaam voor de mooiste radiozender van Curacao: Eelze de Jong.

Eelze begon zoals vele DJ’s op zijn slaapkamer radio te maken voor de buurtwijk met een zwak illegaal zendertje. De enige luisteraar was een mooie dame waar Eelze stiekem een oogje op had. Genoeg
‘luisteraar’ om dit een aantal jaren vol te houden. Via de ziekenomroep kwam Eelze bij de lokale omroep
terecht. Eerst als vrijwilliger, later als betaalde kracht.

Naast DJ was Eelze ook vooral achter de schermen voor deze zender werkzaam; als muzieksamensteller, techneut en bedenker van de 24-uursprogrammering. Van legaal weer naar illegaal, Eelze begon samen met een aantal vrienden Radio Mystique, ‘De Stem van het Noorden’. Een succesvolle piraat vanuit een oude melkfabriek. Daarna begon Eelze in 1997 samen met zijn broer een productiestudio voor commercials.

Toen in 2008 de economische crisis echt voelbaar begon te worden en de zolderkamerstudio’s als paddenstoelen uit de grond schoten, werd de studio steeds minder rendabel: “we hadden op die snelle ontwikkelingen ook niet goed geanticipeerd.” Eind 2010 werd het tijd voor iets nieuws: Paradise FM, op Curacao. Een droom die uitkwam: een ochtendprogramma op een tropisch eiland!

Van ochtendshow-DJ en producer schopte Eelze het zelfs tot ‘programmaleider’. Ondanks het succes van het programma, en de liefde voor die show, werd het na dik 7 jaar toch tijd om een andere weg in te slaan. Sinds 4 maart 2019 presenteert Eelze het lunchprogramma op Paradise FM, LunchCafe tussen 12 en 2!